Terugblik; Vormgeven aan het Nijmeegse energielandschap (debat avond)

Nederland schakelt over op duurzame energie. Hoe geven we die energietransitie vorm en wat betekent dit voor Nijmegen?

Michiel Brouwer, senior consultant stedelijke ontwikkeling, gaf inzicht in de schaal en impact van deze enorme transitie. Professor landschapsarchitectuur Sven Stremke presenteerde experimentele en alternatieve ontwerpen voor windmolenparken en zonneakkers. Lianne Polinder, ontwerper bij Design Innovation Group, liet zien hoe de door DIG ontwikkelde zonnepanelen de aanblik van stad en land verfraaien. En we spraken met Kees Baijens, site manager bij Engie, over de laatste ontwikkelingen op het terrein van de oude Nijmeegse energiecentrale.

Het verslag volgt

58 keer bekeken
CONTACT
OVER

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden