• AFFR

Terugblik; Dagexcursie Rotterdam, AFFR

Zondag 14 oktober 2018 vertrok een zo goed als volle bus vanuit Nijmegen richting Rotterdam. In de Foodhallen stonden koffie en croissant al klaar. Het café is gevestigd in het monumentale pand Pakhuis Meesteren, een vroegere opslagplaats voor voornamelijk thee. Het werd mooi gerestaureerd door AVG architecten en is sinds dit jaar geopend.

Hierna begon de rondleiding over de Kop van Zuid door de gids Narjara van Urban Guides. De Rotterdam van Rem Koolhaas werd van alle kanten bekeken en ook bezocht. Al verder wandelend kregen we alle ins en outs van de nieuwe gebouwen van o.a. Foster en Houben, maar ook over de geschiedenis van de Holland Amerikalijn.

Op de brug naar Katendrecht, de Rijnhavenbrug, in de volksmond de “Hoerenloper”, gaf Robert Winkel van MEI Architecten boeiende uitleg over de Fenix Lofts, een herbestemmingsproject van loods Fenix 1 in Katendrecht. Nu nog volop in aanbouw, gereed in augustus 2019.

Na een lunch in de Foodfactory startte om half 3 het filmprogramma. Op de slotdag van het AFFR bekeken we de korte film City of Tomorrow en Grandma and Le Corbusier. Na een korte pauze volgde de openingsfilm van dit festival The Experimental City.

31 keer bekeken
CONTACT
OVER

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden