• ACN

Terugblik: Regio update 27 oktober, Excursie Arnhem

Arnhems binnenstedelijke vernieuwing op één vierkante kilometer!

Architectuur verbroedert! Vanwege de enthousiaste reacties op de excursie die CASA en Architectuurcentrum Nijmegen vorig jaar gezamenlijk organiseerden, besloten we dit jaar niet één maar twee keer samen op pad te gaan. Op 30 maart bezochten we actuele projecten in het centrum van Nijmegen, op 27 oktober was Arnhems stadshart aan de beurt. Aanleiding hiervoor was het voornemen van de Provincie Gelderland en de gemeenten Arnhem en Nijmegen om te investeren in beide binnensteden. Wat dat betreft is Arnhem volop in beweging: de herinrichting van de zuidelijke binnenstad krijgt in rap tempo vorm. Na de lunch in Showroom Arnhem bezochten we Collectie De Groen en het Theater aan de Rijn onder leiding van Marjolein de Groen (Collectie De Groen), Eve Hopkins (TAR/Generale Oost) en Addy de Boer (NEXIT), de architect van beide parels. Vervolgens leidden Gijs Frencken (Gemeente Arnhem) en Theo Reesink (Poelman Reesink landschapsarchitecten) ons door de Zuidelijke Binnenstad langs Jansbeek, Focus en Paradijs. Tot slot werd het gezelschap ontvangen in het pas vernieuwde Huis der Provincie door architect Jeroen van Schooten (TeamV). Hij gaf samen met Annet Hendriks en Gabriëlle de Nijs-Bik een rondleiding door oud- en nieuwbouw.

43 keer bekeken
CONTACT
OVER

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden