Terugblik: Rondleiding Kroegentocht Waterkwartier

Zondag 26 februari organiseerde het Architectuurcentrum Nijmegen een wandeling door het Waterkwartier.

Onder leiding van architectuurhistoricus Michiel Kruidenier en de enthousiaste wijkbewoners Ger Hesseling en Carla Boukamp liepen oude, nieuwe en toekomstige bewoners door het oude beschermde stadsgezicht en de nieuwe stadsvilla’s aan de Waal. Het Waterkwartier ontwikkelt zich momenteel van ‘volksbuurt met slechte naam’ tot ‘hippe, gewilde woonwijk’. Onder het genot van een drankje werd na afloop uitgebreid nagepraat over wat deze wijk nu eigenlijk zo bijzonder maakt en hoe oude en nieuwe bewoners zich tot elkaar verhouden. Na afloop werd unaniem besloten om de wandeling dit voorjaar een vervolg te geven. Bekijk onze agenda voor de komende rondleidingen.

83 keer bekeken
CONTACT

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

OVER

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden