top of page
  • Foto van schrijverACN

Terugblik: Rondleiding Kroegentocht Waterkwartier

Zondag 26 februari organiseerde het Architectuurcentrum Nijmegen een wandeling door het Waterkwartier.

Onder leiding van architectuurhistoricus Michiel Kruidenier en de enthousiaste wijkbewoners Ger Hesseling en Carla Boukamp liepen oude, nieuwe en toekomstige bewoners door het oude beschermde stadsgezicht en de nieuwe stadsvilla’s aan de Waal. Het Waterkwartier ontwikkelt zich momenteel van ‘volksbuurt met slechte naam’ tot ‘hippe, gewilde woonwijk’. Onder het genot van een drankje werd na afloop uitgebreid nagepraat over wat deze wijk nu eigenlijk zo bijzonder maakt en hoe oude en nieuwe bewoners zich tot elkaar verhouden. Na afloop werd unaniem besloten om de wandeling dit voorjaar een vervolg te geven. Bekijk onze agenda voor de komende rondleidingen.

104 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page