Terugblik: Rondleiding - Benedenstad/Hessenberg

De Benedenstad werd na de Tweede Wereldoorlog grondig gerenoveerd. Architect Paul van Hontem leidde bezoekers afgelopen zondag 27 november langs bekende en minder bekende plekken en vertelde daarbij over de historie en de totstandkoming van deze bijzondere wijk. Ter ondersteuning van deze rondleiding werd de onderstaande film vertoond getiteld "Operatie Benedenstad, bouwen aan een betere buurt".

98 keer bekeken
CONTACT
OVER

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden