top of page

Opening vernieuwd Architectuurcentrum Nijmegen

Op vrijdag 9 september opende het Architectuurcentrum Nijmegen zijn deuren aan de Spoorstraat 268. Een vaste plek voor een nieuwe koers. Samen met sponsoren, donateurs, vrienden, vrijwilligers en andere betrokkenen is er getoost, zijn de behaalde resultaten gevierd en is er vooruitgekeken naar het programma voor het komende half jaar. Ook de nieuwe huisstijl en de website werden aan de aanwezigen gepresenteerd.

Opening

Pepijn Sluiter, directeur van het Architectuurcentrum, verwelkomde de genodigden met een kort verhaal over de transitie, organisatie, het programma voor komend jaar en de nieuwe huisstijl. Voorzitter Martin-Paul Neys bedankte de sponsoren met ‘goodies’ en prees de donateurs en vrijwilligers voor hun trouwe bijdrage. Ronald Leushuis (Talis) besprak de relatie van het Architectuurcentrum Nijmegen met de woningcorporatie en feliciteerde het centrum met de nieuwe locatie in de woontoren Nimbus.

Visie

Het Architectuurcentrum Nijmegen is een open netwerk van experts op het gebied van architectuur, stedenbouw en ruimtelijke ontwikkeling. Het centrum richt zich daarbij op actuele thema’s in de stad en in de regio. Deze nieuwe koers wordt gekenmerkt door cross-sectorale samenwerking met andere partijen in de stad, het agenderen van actuele thema’s en door het binden van een nieuwe generatie ontwerpers, bewoners, bouwers en stadmakers en ontwikkelaars.

Nieuwe huisstijl en locatie

De drie letters van het Architectuurcentrum Nijmegen zijn verwerkt in een doordacht logo dat uit verschillende elementen is opgebouwd. Deze elementen vormen de basis voor de gehele huisstijl.Het Architectuurcentrum is gevestigd op de begane grond van de hoogste woontoren van Nijmegen in het hart van de stad, pal naast het centraal station. Goed bereikbaar en toegankelijk. De toren telt 23 verdiepingen en is met een hoogte van 76 meter de hoogste woontoren van Nijmegen.

62 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page