top of page
  • Foto van schrijverACN

Rondleiding Lange Hezelstraat (UITVERKOCHT)

ACN verkent | 28.01.2024 | 11:00 - 12:30 uur


De Lange Hezelstraat is een van de weinige plekken waar de vooroorlogse stad nog ervaren kan worden. In de eerste rondleiding van 2024 duiken we in de bouwgeschiedenis van deze tijdcapsule van de stad. Architect Frank Willems neemt je mee naar de oude stad en vertelt hoe recente ontwikkelingen zoals de Hessenberg reageren op bestaande schoonheid.


 

De bebouwing in de Lange Hezelstraat is in de Tweede Wereldoorlog redelijk gespaard gebleven. Veel panden dateren uit de vijftiende, zestiende en zeventiende eeuw, veel van hun gevels zijn echter jonger. Het straatbeeld van ‘de oudste winkelstraat van Nederland’ was honderd jaar geleden nog vrij algemeen in Nijmegen, maar is door het bombardement op Nijmegen vandaag de dag vrijwel uniek.

 

Over de rondleiding

Tijdens de rondleiding vertelt Frank Willems hoe de directe omgeving van de Lange Hezelstraat de laatste eeuw is veranderd – zoals bijvoorbeeld de ontwikkelingen rondom de Hessenberg, Ganzenheuvel en de aansluiting op de benedenstad – en hoe deze nieuwe architectuur aansluit op bestaande schoonheid. Maak kennis met deze historische plek, met een grote verscheidenheid aan architectuur en stedenbouwkundige tijdlagen.

 

Datum: zondag 28 januari 2024

Tijd: 11.00 uur – 12.30 uur

Deelname: Er zijn geen tickets meer beschikbaar voor deze rondleiding


197 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page