• Wim Kol

Help de Kokervista van Kol de wereld in!


CROWD FUNDING ? JA, maar ik vraag uw arbeid niet uw geld.

Op de zolder van Fabrikaat in de Honig ben ik de Kokervista aan het maken: een

bouwwerk van golfkarton. Ik gebruik de grote fietsendozen die op dinsdagavond langs de straat worden gezet, als basismateriaal. Met behangselplak in lagen op een mal gelijmd wordt het een koker met een doorsnede van 2 meter 70, de maat van het bovendek van een dubbeldekker van de NS. Het eerste deel van de koker wordt 2 meter lang, die wil ik helemaal afwerken en inrichten als een koffiebar. De eerste KokerVista kan dan op elke gewenste plek neergezet worden op een eenvoudig onderstel. Ik ben nu al op zoek naar een mooie locatie. Er zijn vele plekken waar dit opvallend bouwwerk uit gerecycled karton goed op z’n plaats is. Het eerste deel is nu voor de helft af. Om het karwei te klaren vraag ik uw bijdrage: als u een paar uur per week beschikbaar heeft zou ik het fijn vinden als u kwam helpen!

HET MAKEN VAN DE KOKERVISTA.

Het golfkarton wordt laag voor laag over een mal gelijmd. De wanddikte

wordt totaal 15 cm, dat zijn erg veel lagen karton! Ik heb nu bijna de helft van het eerste deel af, je krijgt je nu al een goede indruk van het geheel, hij wordt gewoon heel gaaf, zeker ook omdat het meubilair van hetzelfde golfkarton is gemaakt. Overal staan de teksten en de plaatjes van de fietsmerken er nog op, dat geeft een heel bijzondere sfeer.

CROWD FUNDING

Wil je als vrijwilliger een middag of ochtend per week helpen bij het

afmaken van de Kokervista en haar inrichting? Met zo’n bijdrage wordt je in zekere zin mede-eigenaar van dit recycle-bouwwerk. Ik hoor graag van je.

Wim Kol 024 3607751 0653664175 wpp.kol@planet.nl

De KokerVista ergens op de dijk, een kop koffie met de blik op de toekomst!

24 keer bekeken
CONTACT
OVER

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden