top of page

AANMELDING ARCHITECTUURPRIJS 2021

Beeld_APN_2021.jpg

Architectuurprijs Nijmegen
De Architectuurprijs Nijmegen is een terugkerende prijs die wordt uitgereikt door de gemeente Nijmegen. De organisatie is in handen van het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN).  De jurering wordt gedaan door een roulerende onafhankelijke jury.

Dit jaar bestaat de jury uit:

  • Voorzitter: Gus Tielens, architect en medeoprichter Korth Tielens Architecten

  • Jurylid: Teake Bouma, architect en eigenaar Teake Bouma architectuur/stedenbouw

  • Jurylid: Sylvia Karres, founding partner Karres en Brands landschapsarchitecten b.v. 

  • Jurylid: Johan Snel, stedenbouwkundige AM Vastgoed

De uitreiking van de Architectuurprijs, Publieksprijs en Duurzaamheidsprijs zal plaatsvinden op donderdag 27 januari 2021. Meer informatie over het programma van deze avond en de stemmogelijkheid voor de publieksprijs volgt.

Doel
De Architectuurprijs Nijmegen heeft tot doel een bijdrage te leveren aan de stimulering van de kwaliteit van de architectuur in Nijmegen. De prijsuitreiking wordt gezien als een geschikt discussie- en ontmoetingsplatform voor architecten, bouwers, woningcorporaties, toeleveringsbedrijven, provinciale, regionale en lokale bestuurders en geïnteresseerde burgers. 

Reglement
De procedure en organisatie rondom de Architectuurprijs Nijmegen is geregeld in dit reglement. In dit reglement is bepaald dat deelname aan de wedstrijd open staat voor architecten ingeschreven in het architectenregister. Architecten, opdrachtgevers, projectontwikkelaars, bouwers en het publiek, kunnen projecten voor de architectuurprijs aandragen. Uitgesloten van deelname zijn projecten van de juryleden en hun eventuele bureaus.

bottom of page