top of page

AANMELDEN PROJECT ARCHITECTUURPRIJS NIJMEGEN 2023 

Architectuurprijs Nijmegen
De Architectuurprijs Nijmegen is een tweejaarlijks terugkerende prijs die wordt uitgereikt door de gemeente Nijmegen. De organisatie is in handen van het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN).  De jurering wordt gedaan door een roulerende onafhankelijke jury.

Dit jaar bestaat de jury uit:

  • Voorzitter: Do Janne Vermeulen, architect en medeoprichter Team V Architectuur

  • Jurylid: Marco Broekman, architect, stedenbouwkundige en partner BURA

  • Jurylid: Philomene van der Vliet, landschapsarchitect en medeoprichter BOOM Landscape

  • Jurylid: Freek Lindeman, technisch architect Mecanoo

 

De uitreiking van de Vakjuryprijs en Publieksprijs zal plaatsvinden op donderdag 4 april om 20:00 uur bij De Vasim. Meer informatie over het programma van deze avond en de stemmogelijkheid voor de publieksprijs volgt.

Doel
Architectuurprijs Nijmegen is een stimuleringsprijs voor hoogwaardige architectuur in Nijmegen. Met deze waardering voor hoogwaardige stedelijke ontwikkeling wil ACN een bijdrage leveren aan de kwaliteit van architectuur in Nijmegen, g
oed opdrachtgeverschap te stimuleren, bewoners betrekken bij hun leefomgeving en een discussie- en ontmoetingsplatform bieden aan architecten, bouwers, woningcorporaties, bestuurders en bewoners. 

Reglement
De procedure en organisatie met betrekking tot Architectuurprijs Nijmegen is vastgelegd in een reglement. Daarin is bepaald dat deelname aan de wedstrijd open staat voor ontwerpers ingeschreven in het architectenregister. Architecten, opdrachtgevers, projectontwikkelaars en bouwers kunnen projecten voor Architectuurprijs Nijmegen aandragen. Uitgesloten van deelname zijn projecten van de juryleden en hun eventuele bureaus. Bekijk het volledige regelement via de link hiernaast.  

bottom of page