ARCHITECTUURPRIJS NIJMEGEN 2017

Nijmegen in 2030
Gemeenteraadsverkiezingen #1 en uitreiking Architectuurprijs Nijmegen

Het klimaat verandert. We moeten snel ingrijpen en steden spelen daarbij een cruciale rol. Hoe kunnen de stad en het omliggende landschap duurzamer worden ingericht? Het antwoord op deze vraag vereist een lange termijn-visie. LUX en het Architectuurcentrum Nijmegen dagen daarom vier Nijmeegse politici uit hun blik te werpen op hoe Nijmegen er in 2030 uit zou moeten zien. Hoe kijken zij aan tegen duurzame stadsinrichting?

Maar we beginnen de avond met de uitreiking van de Architectuurprijs Nijmegen. De winnaars van de tweejaarlijkse prijs voor het beste gebouw van de stad en de prijs voor het meest duurzame gebouw worden gekozen uit 10 genomineerde inzendingen. Welk gebouw volgt het gelauwerde Grotiuscollege van Benthem Crouwel Architecten en Studio Groen+Schild op? En welk duurzaam gebouw overtuigt als meest inspirerende verbeelding van Nijmegen als Green Capital 2018?

 

Landschapsarchitect Clim Sorée van het Rotterdamse bureau Bosch-Slabbers toont een aantal verrassende projecten waarbij stedelijke ontwikkeling en verduurzaming van het stedelijk landschap hand in hand gaan. Vier politieke partijen geven tot slot hun toekomstvisie op duurzame stadsinrichting en worden hierbij stevig aan de tand gevoeld door de gespreksleider en het publiek.    

 

Dit debat wordt georganiseerd door het Architectuurcentrum Nijmegen en LUX in het kader van Nijmegen als Green Capital 2018 (ACN) en de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 (LUX).

Fotografie: Bert Hendrix

Fotografie: Benthem Crouwel

CONTACT

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

  • Facebook - Black Circle
OVER

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden