2 okt// AFGELAST: ACN café: De Toorop en Nimco

Op vrijdag 2 oktober stond weer een architectuurcafé gepland. In verband met de afgekondigde maatregelen om samenkomst van grotere groepen zoveel mogelijk te beperken en vanwege het oplopend aantal besmettingen in de regio is besloten het café uit te stellen. Jammer, want er was weer veel animo voor. Graag tot de volgende keer dus!

De Toorop is een recent opgeleverd inbreidingsproject van 31 huurappartementen, deels gelegen aan de Tooropstraat en deels op een binnenterrein. Een aantal bedrijfspanden heeft plaats gemaakt voor een duurzaam woningbouwproject. ECO architecten is erin geslaagd om een project te realiseren dat zich goed voegt in het stedelijk weefsel van Nijmegen Oost.

Marc de Wit van opdrachtgever Woonwaarts en Leon Koppen van de Klokgroep vertellen in dit kader iets over het Wonivoconcept: een maatwerkoplossing met vaste bouwstenen voor appartementen in verschillende segmenten: koop, huur en zorg. Ronald van Deelen van ECO architecten geeft een toelichting op de architectonische uitwerking van Toorop.

In dezelfde straat heeft de voormalige schoenfabriek Nimco een metamorfose ondergaan. Ook het aangrenzend woningbouwblok is zorgvuldig gerenoveerd. Het eindresultaat met schoenwinkel, supermarkt en woonblok is een duidelijke verbetering en past goed in het straatbeeld. Architect Jan-Bart van der Meer van RDM architecten geeft een toelichting.


Na het inhoudelijke deel wandelen we naar de 2 projecten onder leiding van beide architecten. Daarna is er gelegenheid om onder genot van een hapje en een drankje na te praten in het Logegebouw.


Locatie: Logegebouw Nijmegen, Fortstraat 7

Start programma: 16.30 uur, inloop vanaf 16.00 uur

LET OP: AFGELAST IVM AANVULENDE MAATREGELEN CORONAVIRUS

279 keer bekeken

Gerelateerde posts

Alles weergeven