Terugblik ACN café - podium voor jonge ontwerpers

Impressie architectuurcafé Parc Margriet 13 april 2018 In een echte bruine cafézaal van Trianon aan de Berg en Dalseweg, nabij het wooncomplex Parc Margriet, genoten 70 bezoekers van de uitleg van twee van de drie architecten die bij het project Parc Margriet betrokken zijn.

Kevin Battarbee van Inbo Architecten gaf uitleg over zijn inspiratie voor het ontwerp van de koopappartementengebouwen Wilhelmina en Margriet, de herenhuizen en het (sociale) huurappartementgebouw dat ook Margriet wordt genoemd. Coen Koenders van FAME groep liet de toehoorders de aangepaste woonvorm van het beschermd-woongebouw Juliana beleven, waar met veel "zorg op maat"en toewijding 24-uurszorg door de ZZG-groep wordt geboden. Bovendien hebben cliënten hun voorkeur mogen uitspreken voor de inrichting van hun appartementen en is er in de toekomst nog de mogelijkheid om de woonvormen te wijzigen als een andere functie voor het gebouw aan de orde is.

Het bezoek in en om de gebouwen met uitleg van beide architecten werd zeer gewaardeerd. Wij danken Klok Groep Nijmegen en Café Trianon voor het sponsoren van de zaal en de koffie!

In de maand mei is er vanwege de meivakantie geen Architectuurcafé. Houd de website in de gaten of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het programma.

CONTACT

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

OVER

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden