Terugblik: ACN café 12 januari

Podium voor jonge ontwerpers

12 januari 2018

Opnieuw hebben wij twee jonge architectenbureaus bereid gevonden om zich tijdens ons eersteArchitectuurcafé van 2018 te presenteren.

Bob Romijnders en Joep Rutgers van Bob Romijnders Architectuur + Interieur bijten de spits af en laten o.a. beelden zien van een traditionele 70-er jaren woning die na een moderne en duurzame ontwerp ingreep een totale metamorfose heeft ondergaan.Ook is na goed overleg met de opdrachtgever en naar beider tevredenheid een energie neutraal en duurzaam bedrijfspand gerealiseerd.

ECO-Architecten, vertelt Roland van Deelen, houdt zich bezig met duurzaam ontwerpen, biobased en circulair, waarbij het gezond leven van mens, dier en de natuur voorop staat. Veelal zijn hun ontwerpen uitgevoerd in houtskeletbouw met een modern uiterlijk. Hij laat een aantal duurzaam ontworpen woningen zien, waaronder tiny houses, een cataloguswoning en een innovatief project ‘het dromencentrum’ die allen aan de eerder genoemde kenmerken voldoen.

9 februari 2018 Architectuurcafé op locatie: De Houtwerf (Hatertseweg 23) Het programma start om 16.00 uur, inloop is vanaf 15.30 uur (gratis entree)

Het volledige verslag volgt.

CONTACT

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

OVER

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden