top of page
  • Foto van schrijverACN

Een toren op het Valkhof bezoedelt heden én verleden


‘Hypermodern ervaren van het verleden’ is de slogan van de projectontwikkelaar. Daarmee moet de valse toren die een prachtige plek van de stad kapot maakt aanvaardbaar worden.

Is het ‘ervaren van het verleden’ als we een toren bouwen die doet alsof ie oud is? Is het ‘ervaren van het verleden’ als we één van de mooiste plekken van de stad, kapot maken door middel van een enorme toren die drommen mensen moet trekken? Is het ‘ervaren van het verleden’ als we een schitterend historisch monument om zeep helpen?

Misschien is dóór en door vals zijn inderdaad wel hypermodern.

Dan ben ik liever nostalgisch, ouderwets: Maak iets wat iets zegt over het heden, zodat toekomstige generaties iets uit onze tijd hebben. Ook wij kunnen ons dan een beeld van ons verleden vormen, zonder de illusie dat we het verleden kunnen ervaren.

Laten we hopen dat al diegenen die de geschiedenis van onze stad serieus nemen op tijd bij zinnen komen.

Maarten de Vletter

58 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page