top of page
  • Foto van schrijverACN

Jerusalem


ACN café | terugblik 22.04.2022


Na een periode van lockdowns organiseerden we weer een architectuurcafé. Centraal staat de buurt Jerusalem in de wijk Heseveld.


Jeruzalem is een wederopbouwbuurt uit begin jaren ’50 vorige eeuw en ligt ingeklemd tussen de Oude Graafseweg en de Molenweg. Deze karakteristieke buurt is gebouwd volgens het Airey bouwsysteem. Een aantal jaar geleden waren de 220 woningen toe aan een grondige renovatiebeurt, die al snel te duur bleek te zijn. Gekozen is uiteindelijk om de oorspronkelijke woningen te slopen en om op de bestaande fundering nieuwe woningen duurzaam terug te bouwen in prefab houtskeletbouw. Een stap in de richting van circulair bouwen. De hele buurt gaat van het gas af en op het dak komen zonnepanelen.


Projectmanager Sietse Jager vertelde namens Talis over het proces. Ben Verfürden, voorzitter van het Kwaliteitsteam, sloot daar op aan. Het ontwerp van de nieuwbouwwoningen werd toegelicht door architect Arnoo Holleman van ArchitectenGroep Gelderland. Wijkbewoner Jan Peters vertelde over de geschiedenis van Jerusalem. Na het inhoudelijke deel wandelden we door het grotendeels vernieuwde Jerusalem en stelde Jan Peters zijn huis open om een kijkje te nemen . Tot slot was er de gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten terug in het Wijkcentrum.


Bekijk hier het fotoverslag van de middag >>


236 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page