18 sept// ACN presenteert: Voedsel voor de stad

Voedselproductie vergt veel van ons land. Het onttrekt grondwater in tijden van waterschaarste en verbruikt grootschalig energie, antibiotica en pesticiden. Kunnen steden als Arnhem en Nijmegen zichzelf met een duurzaam, circulair systeem voeden uit de regio of zelfs uit eigen stad?

Beeld: BIGH en MaatschapWij


We vroegen het aan hoogleraar evolutionaire ecologie Louise Vet. Van 1999 tot 2019 was ze directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie en als lid van de adviescommissie Remkes adviseert ze onze overheid.


We vroegen het ook aan architect en oprichter van Building Integrated GreenHouses (BIGH) Steven Beckers. Steven pleit voor een nieuwe manier van leven en consumeren waarin we door middel van urban agriculture in ons voedsel voorzien. Met BIGH voegde hij maar meteen de daad bij het woord.


Samen geven Louise en Steven het abstracte begrip ‘duurzame voedselvoorziening’ handen en voeten. Wat is het nou precies? Kunnen we hier in de regio een duurzaam, circulair voedselsysteem opzetten? En zo ja, hoe dan? Filosoof en auteur van het boek 'Goed Eten' Michiel Korthals begeleidt de middag en zorgt ervoor dat we met de kennis en ervaring van Louise en Steven tot een heldere conclusie komen.


Dit programma is natuurlijk al reden genoeg om vrijdagmiddag 18 september in je agenda te markeren, maar stel dat je toch nog twijfelt: we strijken neer op het prachtige Landgoed Grootstal. Gastvrouw Kien van Hövell verbindt hier een rijk verleden en een prachtige omgeving aan een toekomst vol lokaal voedsel, duurzaam ondernemen, kunst en onderwijs.


Het uitgebreide programma en de opgavemogelijkheid vind je in onze volgende nieuwsbrief. Voor nu: hele fijne vakantie en zet vooral vrijdagmiddag 18 september in je agenda.

CONTACT

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
OVER

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden